Important General Knowledge MCQs Test

Important General Knowledge MCQs Test

1. India won its first tri series against Australia in :
(a) Sydney
(b) Perth
(c) Brisbane
(d) Melbourne

2. Olympic torch relay began in :

(a) 1952
(b) 1954
(c) 1956
(d) 1951

3. The term ‘Butterfly Stroke’ is referred to which game ?

(a) Tennis
(b) Table Tennis
(c) Swimming
(d) Football

4. The first Kanshi Ram Khel Ratna Award was given to :

(a) Praveen Kumar
(b) Sachin Tendulkar
(c) M S Dhoni
(d) Yuvraj Singh

5. In the 15th Asian Games India bagged the largest number of medals in :

(a) Shooting
(b) Boxing
(c) Swimming
(d) Athletics


6. The 2010 men’s Hockey World Cup will be held in :
(a) India
(b) Pakistan
(c) Australia
(d) Germany

7. 2012 Olympic Games will be held in :
(a) London
(b) Sydney
(c) Beijing
(d) Athens

8. Radha Mohan Cup is associated with :
(a) Cricket
(b) Polo
(c) Hockey
(d) Football

9. The captain of India Hockey team who won Asia Cup 2007 was :
(a) Prabodh Tirkey
(b) Dalip Tirkey
(c) Gagandeep Singh
(d) Danraj pillay

10. When was Nepal declared a Secular Nation?
(a) 2005
(b) 2007
(c) 2004
(d) 2006


13. Joint SAARC University of eight SAARC nations will be established in:
(a) New Delhi
(b) Mumbai
(c) Kolkata
(d) Ahmadabad

14. The World Telecommunication Day is observed on :
(a) May 19
(b) May 17
(c) May 15
(d) May 13

15. Ranbaxy Company is being asquired by a company of :
(a) India
(b) Germany
(c) France
(d) Japan


17. Blindness is caused by the deficiency of :
(a) Vitamin C
(b) Vitamin A
(c) Vitamin D
(d) Vitamin B


20. Which country’s government report is known as yellow book ?
(a) Germany
(b) France
(c) Italy
(d) Russia




ANSWER’S

1.(c) 2.(a) 3.(c) 4.(a) 5.(a) 6.(a) 7.(a) 8.(b) 9.(a) 10.(d) 13.(a)
14.(b) 15.(d) 17.(b) 20.(b)

Post a Comment

[disqus][blogger][facebook]

MKRdezign

MathJax

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget